Welkom op deze fotoblog.
Deze blog met foto's ben ik niet begonnen omdat mijn foto's van hoge kwaliteit zijn, dat zijn ze vaak niet, ze zijn enkel gemaakt om mooie landschappen of dingen te laten zien!

De meeste foto's zijn in Zweden genomen. Als je onderaan de pagina bent, kun je meer foto's zien door op 'oudere berichten' te klikken. Ik kan je dat aanbevelen. Vooral foto's van bijvoorbeeld de midzomernachtzon en Stekenjokk zijn erg mooi geworden.

Bekijken kan ook door op de eerste foto te klikken, de foto's verschijnen dan in een nieuw scherm, door steeds op de foto te klikken verschijnt de volgende. Het formaat is dan groter, maar de ondertiteling ontbreekt.

Jämmervattnet midzomer 2015


Zoals beloofd op mijn reguliere blog Een kijkje in Zweden (klik) komen hier de komende weken foto's van rond middernacht. Alle foto's zullen vanaf dezelfde plek zijn genomen.
Wanneer je een foto nog groter wilt zien kun je er gewoon op klikken.


Weer een paar foto's van tegen middernacht, deze keer van 27 juni 2015. Komende week verwacht ik niet zozeer spectaculaire luchten, gezien het verwachte mooie weer. De mooiste luchten zijn met een beetje wisselvalligheid zon/wolken. 
Onder deze drie foto's nog een toelichting met een afwijkende maar bijbehorende foto.


En dan onderstaande foto. Deze maakte ik ook rond middernacht en dit is waar ik altijd naar de oever loop. Ik sta altijd bij de waterlijn en maak de foto dan, wanneer je van deze foto uitgaat, naar rechts, daar wordt het meer ook veel breder. Hier is het meer op z'n smalst en gaat links over in een snel stromende rivier met verval om een kleine twee kilometer verderop uit te komen in Hotingsjön. 
Vaak komt er 's avonds laat of 's morgens vroeg damp van het water. Hier kwam het net opzetten. Soms wel tot een meter hoogte. Het kan ook weer heel snel verdwijnen, is er haast nooit lang.


De onderstaande drie foto's zijn gemaakt rond middernacht op 18 juni 2015.
De eerste gewoon, de tweede iets ingezoomd en de derde ver ingezoomd. 
De onderstaande vier foto's zijn gemaakt tegen middernacht op 14 juni 2015.
De eerste twee gewoon, de tweede iets meer naar rechts, deze is ook iets lichter geworden.
De derde iets ingezoomd en de vierde ver ingezoomd. 
Wat een prachtig effect toch altijd wanneer de zon tegen de onderkant van de wolken schijnt!
Veel mooier dan een onbewolkte lucht.


1 opmerking: