Welkom op deze fotoblog.
Deze blog met foto's ben ik niet begonnen omdat mijn foto's van hoge kwaliteit zijn, dat zijn ze vaak niet, ze zijn enkel gemaakt om mooie landschappen of dingen te laten zien!

De meeste foto's zijn in Zweden genomen. Als je onderaan de pagina bent, kun je meer foto's zien door op 'oudere berichten' te klikken. Ik kan je dat aanbevelen. Vooral foto's van bijvoorbeeld de midzomernachtzon en Stekenjokk zijn erg mooi geworden.

Bekijken kan ook door op de eerste foto te klikken, de foto's verschijnen dan in een nieuw scherm, door steeds op de foto te klikken verschijnt de volgende. Het formaat is dan groter, maar de ondertiteling ontbreekt.

14 aug. 2011

Stekenjokk

Hieronder veel foto's van Stekenjokk. Een toendra hoogvlakte niet ver bij ons vandaan. Ook foto's van vlak voor en vlak na Stekenjokk. Het is er zo ongelooflijk mooi, stil, één bonk natuur. Je ziet er (bijna) geen mens. Stekenjokk is bereikbaar ongeveer van juni tot ergens in oktober. Het hangt af van de sneeuw. Als er teveel sneeuw is wordt de pas afgesloten. Vorig jaar waren we er, nu waren we er en ik wil er volgend jaar weer naartoe. Een goede gewoonte, minimaal eens per jaar naar Stekenjokk! Frisse lucht! Geweldig mooi!


6 opmerkingen:

 1. Wat een mooi ruig en ongerept natuurgebied.
  gr, Bea en Frans

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig mooi Gon, zou zo met je mee willen de volgende keer. Echt zonde dat ze daar weer willen gaan graven en dat er toestemming voor gegeven is. Onbegrijpelijk vind ik dat.
  Liefs Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is er ook schitterend als de weg net open is.Dit jaar was hij nog net afgesloten toen we hem wilden rijden.Gaan altijd via Vilhelmina en dan naar het westen.Lekker gerookte vis halen onderweg,mmmmmm!Er bloeien heel veel gentianen op de Stekenjokk.Zag vorig jaar de uitgebloeide aren staan net als van de Karels scepter.
  Groet,Annelies

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi zeg, doet me denken aan Hardanger vida in Noorwegen :-) Natje xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kan me voorstellen dat jullie daar ieder jaar weer naartoe willen, prachtig is het er. Mooie fotoreportage heb je er van gemaakt. Ik zal het mijn man morgen ook eens laten zien.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Klaske Joostenaugustus 17, 2011

  Mooie foto's van Stekenjokk. Wij zijn er dit jaar ook geweest.Met de klok mee;-)Gekampeerd in Gäddede (niet zo) en Ankarvattsliden(heel leuk en primitief).Fattmomakke en Marsliden bezocht en de boeken van Bernard Nordh maar weer eens gelezen. Ok grappig vond ik het om te zien dat jullie in Dorothea(waar een hele lekkere bakker zit trouwens) naar die beelden in de kapel bij de kerk waren gaan kijken. Wij ook dit jaar,en we vonden ze erg ,nou ja, lelijk...Gekampeerd op Dorocamping en daar heel lekker gegeten. Prima doorreis plek is dat.Hebben jullie de hele Vildmarksweg in 1 dag gedaan ?Oef.Groet, Klaske.

  BeantwoordenVerwijderen